понедељак, 23. октобар 2023.

„Скадарлијска боемија” у среду

Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије са задовољством позивају грађане да дођу у среду, 25. октобра, у 19 сати на „Скадарлијску боемију”, својеврсну прославу аутентичног духа чувене београдске Скадарлије, која је више од једног века синоним за боемски живот наше престонице.

Доајени наше народне музике Данка Стојићевић и Чеда Марковић поздравиће госте извођењем чувених песама, а затим ће наступити Никола Зекић, млади солиста групе „Легенде”. У програму учествује Вјера Мујовић, глумица Народног позоришта у Београду, а међу гостима је и познати глумац Небојша Дугалић.

– Удружење љубитеља Скадарлије које окупља уметнике, певаче, сликаре, песнике, глумце, кафане и њихове раднике, друге делатности Скадарлије, као и све оне који желе да раде на чувању традиције ове улице, труди се да сачува боемски дух Скадарлије – рекла је Вјера Мујовић, која је и председница Удружења љубитеља Скадарлије.

Сваке године, Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије додељују награду „Скадарлијски боем” коју су до сада, претходних година, добили глумац Петар Божовић, композитор Раде Радивојевић и глумица Љиљана Стјепановић.

Ове године, награду „Скадарлијски боем” понеће Светислав Пешић, прослављени кошаркашки тренер који је постигао изванредне успехе са нашим кошаркашима, саопштено је из Туристичке организације Београда.