петак, 17. новембар 2023.

Парк у Блоку 21 додатно улепшан

Нoвoбeoгрaдски пaрк у Блoку 21, у Булевару Михајла Пупина 7–9, који је реновиран захваљујући подршци компаније „Лукоил Србија”, додатно је улепшан садњом стабала и украсног жбуња, саопштавају из Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд”.

Током садње, у којој је учествовао директор „Лукоил Србија” д. о. о. Београд Денис Рјупин заједно са запосленима ЈКП-а „Зеленило – Београд”, укупно су посађена три стабла и 243 комада различитог украсног жбуња, чиме је пројекат санације ове површине у потпуности завршен.

Наиме, JКП „Зеленило – Београд” је на овом простору крајем лета изводило комплексне радове који су обухватили изградњу дечјег игралишта, кошаркашког терена и кутка за миран одмор. На дечјем игралишту постављено је седам дечјих реквизита на подлози од ливене гуме, на којој су исцртане две развојно едукативне игре, на задовољство најмлађих суграђана овог новобеоградског блока. На простору за миран одмор уграђен је шах-сто, а цео простор је употпуњен адекватним парковским мобилијаром који чине 15 клупа и седам ђубријера. Након грађевинских радова извршена је обнова травњака сетвом травног семена, а садња је, по правилима струке, остављена за период мировања вегетације.

У складу са Споразумом о сарадњи коју „Лукoил Србиja” и Град Београд негују од 2016. године у циљу подршке градским пројектима од значаја у области културе, екологије, спорта и социјалних програма, ова површина је обновљена, a вредност пројекта износила је 20 милиона динара.