недеља, 24. децембар 2023.

Због заштите здравља потрошача – Цветанова ћуприја до даљег без воде

Јавно комунално предузеће „Београдски водовод и канализација” саопштило је да је приликом ископа на локацији дефекта на водоводној мрежи у Цветановој ћуприји утврђено да у зони квара на цевоводу постоји доток воде фекалног садржаја. У ситуацијама када постоји опасност да је на месту дефекта дошло до продирања воде фекалног садржаја у инсталације водовода, неопходно је искључење свих потрошача са уличне мреже, као и дезинфекција уличне мреже и прикључака, истакнуто је у саопштењу.

Све неопходне активности „Београдског водовода и канализације” које су предвиђене у оваквим ситуацијама биће изведене уз надзор и у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље Београда.

„Тек након добијања резултата анализа физичко-хемијске и бактериолошке исправности воде, стећи ће се услови за наставак уредног снабдевања водом потрошача. Здравље потрошача и сигурност снабдевања водом нам је на првом месту. Зато молимо све потрошаче Цветанове ћуприје за стрпљење и разумевање. До успостављања уредног снабдевања водом, на овој локацији ће бити постављен довољан број ауто-цистерни с водом за пиће и најнужније потребе”, наведено је у саопштењу. 

Без воде су потрошачи у следећим улицама: Цветанова ћуприја, од Чесмица до Браће Срнић, Павла Савића, Јована Белића, Алберта Ваиса, Томе Здравковића, Олимпијској, Душана Јакшића, Свете Недеље, Михајла Костића Пљаке, Танаска Рајића, Генерала Божидара Јанковића, Слободана Витановића и Старим виноградима од броја 1 до броја 20.

Све неопходне информације у вези са активностима ЈКП БВК и резултатима анализа воде биће правовремено објављене на сајту овог предузећа.