уторак, 23. јануар 2024.

Позив суграђанима да врате новогодишње јелке са бусеном

Из Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” позивају суграђане који су се поводом новогодишњих и божићних празника одлучили да свој дом украсе јелком са бусеном, а сада немају где да је засаде, да је донесу у расаднике који се налазе на локацији Војводе Степе 405 на Вождовцу или у Марије Бурсаћ бб у Земуну, и то најкасније до петка 26. јануара, саопштено је из овог предузећа.

Јелке ће екипе овог предузећа посадити на некој од јавних зелених површина у оквиру традиционалне акцији садње новогодишњих јелки.

Овом акцијом, ЈКП „Зеленило – Београд” указује на значај враћања стабала јелки у природу, јер се тако продужава живот четинара али истовремено и утиче на повећање зелених површина у престоници. Осим тога, садњом ће се оплеменити простор и улепшати окружење.

Суграђани који имају ту могућност, јелку могу посадити и у својим двориштима, с тим да морају имати на уму да ће јелка у наредним годинама израсти у високо дрво, па су зато у обавези да пажљиво одаберу место за садњу. Такође, мора се водити рачуна да саднице не буду засађене сувише близу објекта и надземних инсталација, наводи се у саопштењу.