субота, 27. јануар 2024.

Шапић: Реконструкција Гимназије „Младеновац” изузетно важна за ову општину и околину

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је данас, након обележавања школске славе у Основној школи „Момчило Живојинивић”, радове на реконструкцији Гимназије „Младеновац”. 

Он је том приликом рекао да Град Београд у обнови гимназије учествује са 40 процената, односно са више од 94 милиона динара, а Министарство за јавна улагања са око 141,6 милиона динара. Град ће финансирати и опремање школе са око 50 милиона динара. 

– У питању је велика реконструкција, јер је реч о великом објекту. Ова школа има своју изузетну важност и за Младеновац и за околину, тако да ја очекујем да ће то бити завршено, у складу са уговором и договорима који постоје, до краја следеће календарске године и да ће више од 600 ученика моћи да користи ову школу у пуном капацитету – рекао је Шапић, додавши да радови теку својом динамиком и према плану. 

Он је поновио важност овог објекта и нагласио да је ова гимназија основана 1950. године.

Иначе, радови на реконструкцији гимназије обухватају замену фасадне столарије и браварије и термичку изолацију фасадних зидова, замену крова, олука и громобранске инсталације, термичку изолацију плафона, санирање свих зидова у просторијама у објекту, молерске радове, лифт, адаптацију санитарних чворова, замену подних облога, електроенергетске, као и радове на водоводу и канализацији. 

Када је у питању предшколско образовање, Шапић је рекао да очекује да вртић у насељу Баташево буде завршен током лета текуће године, а да са радом почне од септембра.  

– Још пре неколико месеци сам рекао да ће за Град Београд вртићи бити један од приоритета. Надам се да ће и приватни сектор почети мало више да улаже, јер су нове мере које је Град пре неколико месеци увео обезбедиле стабилно финансирање. У приградским општинама приватни вртићи имају заиста добру прилику да се уклопе у читав систем, нарочито сада када смо подигли износ који Град обезбеђује за свако дете на 33.000 динара. Верујем да ће то помоћи да повећамо капацитете, јер, примера ради, Младеновчанима је свеједно да ли деца иду у приватни или државни вртић ако су услови једнако добри, јер Град све то финансира. Акценат свакако остаје на школама и вртићима, а наравно да ће и Општина Младеновац дати свој допринос по овом питању – истакао је Шапић.

Видео-материјал са догађаја може се преузети са линка

https://wetransfer.com/downloads/7acc400e50bc9a50496530dd9d9d635d20240127123207/35ee6dbe3a859083ada6dbbb1496989320240127123208/46b0fa