среда, 31. јануар 2024.

Никодијевић: За Београђане би било добро да добију конституисан нов сазив Скупштине града

Члан Привременог органа Града Београда Никола Никодијевић подсетио је да је конститутивна седница Скупштине Града Београда, на којој ће се бирати председник и остали органи градске скупштине, заказана за 19. фебруар.

Он је у изјави за ТВ Евроњуз рекао да је закон врло јасно дефинисан када су у питању постизборне процедуре.

– Ако 19. фебруара не буде већине за избор председника Скупштине града, републичка влада у року од два месеца од проглашења коначних резултата уводи Привремени орган, а потом се расписују избори који морају бити одржани у року од 45 до 60 дана. Закон јасно прецизира да се конститутивна седница мора одржати у року од месец дана од дана када су додељени мандати 22. јануара. Скупштина се сматра конституисаном када се изаберу председник скупштине, његов заменик и секретар. За грађане Београда би било добро да добију конституисану скупштину 19. фебруара и да се у року од 30 дана изабере градоначелник, како би нова власт што пре кренула да ради квалитетно, ефикасно и за добробит свих Београђана, јер Град очекују важни пројекти у будућности – поручио је Никодијевић.

Он је рекао да не жели да се бави спекулацијама о томе да ли ће бити већине за избор органа Скупштине града, те да ће се то знати на седници.

– Позвани су сви политички субјекти са којима мислимо да делимо заједничке вредности на разговор о формирању градске власти, како бисмо заједно преузели одговорност за управљање градом и његов даљи развој – закључио је Никодијевић.