уторак, 13. фебруар 2024.

Радно време занатских и трговинских објеката на Сретење

Према одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији града Београда, којом се уређује радно време трговинских формата и занатских објеката на Сретење – Дан државности Србије 2024. године, привредни субјекти који обављају занатску и трговинску делатност на територији града Београда радиће измењено, саопштено је из Секретаријата за привреду.

У среду, 14. фебруара, дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и др) морају да раде најмање у времену од 9 до 18 сати.

У четвртак, на Сретење 15. фебруара, дежурни продајни објекти могу бити затворени, док сутрадан, 16. фебруара, дежурни продајни објекти морају да раде најмање у времену од 9 до 12 сати.

На дан државног празника – Сретење (15. и 16. фебруара), неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана, као и посебни трговински формати могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији града Београда радиће 24 сата, а остале бензинске станице у граду раде најмање у времену од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност, дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника.

Сви трговински и занатски објекти за време државног празника – Дан државности Србије – Сретење, могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу.

„Велетржница Београд” ће за време државног празника, 15. и 16. фебруара, радити 24 сата.