уторак, 13. фебруар 2024.

Општина Земун донирала играчке за дечје вртиће

Руководство Градске општине Земун обишло је више од 30 земунских вртића у оквиру Предшколске установе „Др Сима Милошевић” и даривало малишане пакетима пуним играчака, саопштено је из Општине Земун.

Захваљујући овој малој, али пажње вредној донацији, малишани у земунским вртићима сада ће уживати у игри са коцкама слагалицама, дечјим камионима и багерима, као и друштвеним играма, књигама и бојанкама. Донација обухвата игре које су намењене овом узрасту, а путем којих ће малишани моћи да се забављају и развијају свој интелект.

Ова предшколска установа је овогодишњи лауреат Светосавске награде за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе, развој научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији. Почела је са радом далеке 1931. године и првим животним корацима научила и за школовање припремила генерације и генерације земунских малишана.

Како су навели из Општине Земун, овом донацијом се наставља сарадња општине и Предшколске установе „Др Сима Милошевић”, која траје већ неколико деценија уназад. Општина Земун у договору са управом ове предшколске установе доследно ради на проширењу капацитета, као и на подизању квалитета боравка деце.