понедељак, 1. април 2024.

Шапић: Изградњом Тамнавске улице већа безбедност и растерећен саобраћај у центру Обреновца

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић присуствовао је данас пуштању у рад саобраћајнице Тамнавска на територији Обреновца, која ће у будућности растеретити центар ове општине и зону школе од тешког теретног саобраћаја.

Шапић је у изјави за медије након обиласка нагласио стратешку важност ове деонице због бољег протока саобраћаја, али и због безбедности деце која у близини похађају школу „Јован Јовановић Змај”.

– Практично, са ових шестсто-седамсто метара Тамнавске улице прави се почетак унутрашњег прстена, с циљем да се измести тешки транспортни саобраћај који је до јуче пролазио недалеко од школе. С друге стране, растерећена је и Улица Љубе Ненадовића, која је до сада била једини начин куда се пролазило – прецизирао је Шапић.

У плану је да се уради и саобраћајница С39, што је тренутно у фази решавања имовинских односа, док је саобраћајница С33 у центру општине завршена, чиме су повезани аутобуска станица и Центар за социјални рад, додао је Шапић.

Током посете овом делу Обреновца било је речи и о другим важним пројектима, као што је изградња нових паркинг-места.

– У Обреновцу се ради око петсто нових паркинг-места, док смо у читавом Београду последњих годину и по дана отворили могућност за 2.600 нових паркинг-места. Саобраћајна решења морају да буду приоритет сваке локалне власти, па тако и Обреновца, који се све више гради и постаје озбиљна урбана средина – рекао је Шапић.

О потоњем сведоче и улагања у овој општини, међу којима су комплекс новог атлетског стадиона и нове пијаце.

– Настављамо да радимо уз инпуте и што квалитетније информације људи који живе овде и који воде Обреновац. После короне, перцепција живота у рубним београдским општинама је промењена јер су куће, окућнице, двориште, ширина, свеж ваздух почели више да се цене. Побољшавањем инфраструктуре, те средине постају далеко интересантније и пожељније за живот у односу на урбане градске средине, што је иначе и тренд свугде у свету – закључио је Шапић.

 

Напомена: Видео-материјал може се преузети са следећег линка

https://wetransfer.com/downloads/770802190f1aac3d58d77cda58817e7320240401113306/6c25689450a97397142044d6a91a9eec20240401113306/19f3fa