среда, 3. април 2024.

„Трофеј Београда” у скоковима у воду

На београдском базену Спортског центра „Ташмајдан”, од 5. до 7. априла, одржаће се 21. „Трофеј Београда” у скоковима у воду. Покровитељи такмичења су Град Београд и Секретаријат за спорт и омладину, а суорганизатори и носиоци Савез за скокове у воду Београда и Савез за скокове у воду Србије.

У протеклих двадесет година ово међународно такмичење је постало обавезна дестинација скакача из региона, али и из удаљених делова Европе. Гости ове године долазе из Бугарске, Мађарске, Хрватске, Румуније, Турске и Швајцарске.

Очекује се више од 100 такмичара у категорији пионира, кадета и јуниора. Такмичари ће скакати у дисциплинама даска (један и три метра), као и торањ (пет, 7,5 и 10 метара). У организационом смислу овај ће догађај послужити као тест за предстојеће Европско првенство од 17. до 23. јуна у Београду.

Такмичење почиње у петак, 5. априла, од 19 до 21 час. Наставља се током суботе од 9 до 13 и од 16 до 20 часова. Свечано отварање је заказано за суботу у 16 часова. У недељу, 7. априла, завршава се термином од 9 до 13 часова.

Од наших такмичара очекује се освајање медаља, нарочито у конкуренцији јуниора када наступају Алекса Теофиловић, Богдан Савић и Тара Весић.

Током свих дана такмичења за све посетиоце улаз је слободан.