четвртак, 11. април 2024.

Настављају се припреме за 37. Београдски маратон

Највећа спортска манифестација у Београду „Београдски маратон”, 37. по реду, одржаће се 28. априла. Тим поводом потписан је посебан манифест о сарадњи измећу „Београдског маратона” и „Кока-кола” система у Србији.

Дарко Хабуш, директор „Београдског маратона”, захвалио је свима који учествују у реализацији Београдског маратона, једне од најзначајнијих спортских манифестација у нашем граду.

– Ово је заиста посебан дан јер започињемо нову трогодишњу сарадњу са „Кока-кола” системом, који негује исте вредности као и „Београдски маратон”, а које ћемо заједно подржавати развојем спорта и истицањем значаја бављења физичком активношћу, јер нас сви догађаји које организује „Београдски маратон” спајају и повезују. „Кока-кола” систем, као друштвено одговорна компанија, постаје нови члан наше породице са брендовима који ће се 28. априла наћи на стази 37. Београдског маратона. Путем едукативних радионица покушаћемо да утичемо на грађане који не учествују активно у трци. Циљ ових радионица биће повећање свести о заштити животне средине, и то на начин да ће грађани моћи сав отпад да сакупе и да га предају једном од два еко-штаба који ће бити постављени на траси маратона – рекао је Хабуш.

Присутнима су се на конференцији за новинаре обратили и Светослав Атанасов, генерални директор у компанији „Кока-кола ХБС Србија и Црна Гора”, као и Горица Стојковић, генерална директорка за Србију, Црну Гору и Северну Македонију у компанији „Кока-кола”.