уторак, 14. мај 2024.

Одржан јубиларни десети „ОКеј” фестивал

Јубиларни, 10. фестивал међугенерацијске сарадње „ОКеј” одржан је данас у Геронтолошком центру „Бежанијска коса”, саопштено је из Општине Земун.

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Марина Видојевић отворила је нови сусрет генерација и истакла значај друштвене бриге о најстаријим суграђанима.

– Установа Геронтолошки центар одржава редовне међугенерацијске везе и у свим приликама организује дружења школске деце свих узраста и свих заинтересованих са корисницима клубова и домова – рекао је на отварању директор ГЦ „Бежанијска коса” Срђан Димитријевић.

У складу са традицијом додељена су признања Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију за хуманост и помоћ најугроженијим старим особама, а потом је изведен богат културно-уметнички програм у којем су учествовали Хор „Смиље”, Дечји студио „Слонче”, гимназијалци и други учесници.

Такође, приређена је и изложба дечјих радова са конкурса за плакат манифестације, а за најбољи је награђена Милица Гужвић из Основне школе „Михајло Пупин”.

Деценију дугу традицију међугенерацијских сусрета, које подржава и Градска општина Земун, негују у ГЦ „Бежанијска коса” са циљем да зближе и повежу мудрост и искуство са новим идејама младости, наводи се у саопштењу.