уторак, 14. мај 2024.

Велики београдски породични карневал одржаће се 15. маја од 12 часова

У оквиру манифестације „Београдски дани породице”, која је од посебног значаја за Град Београд, на Међународни дан породице организује се Велики београдски породични фестивал. 

Поворка карневала окупља се код фонтане Рибар на Калемегдану, одакле у 12 часова започиње дефиле дуж Кнез Михаилове улице, током које ће бити два музичка пункта у зони знања и традиције код ТЦ Рајићева и на бини код Института „Сервантес”. Дефиле карневала завршава се на Тргу републике где се наставља програм Великог београдског породичног карневала.

Учесници карневала су Оркестар Министарства унутрашњих послова, витезови из Удружења за очување старих заната и вештина „Бели орлови”, београдске мажореткиње, уличне акробате, фолклорна друштва, вртићи са територије општине Стари град, ученици основних школа са територије града Београда, као и многобројни грађани и посетиоци Београда.

Тема карневала је „Љубав и породица”. Дечје групе из вртића имаће тематске костиме породица, као што су породица пачића, породица цвећа, породица лептира…

Током читавог дана бина на Тргу републике биће посвећена карневалу са богатим музичким програмом.

Увече од 20 часова наступиће на великој бини на Тргу републике Ансамбл народних песама и игара са Косова и Метохије „Венац” са представом „700 година Грачанице”.

Организатори манифестације „Београдски дани породице” позивали су све Београђане и госте српске престонице да учествују у карневалу.

Манифестација „Београдски дани породице” одржава се од 15. априла до 15. јуна на 18 локација у престоници.