среда, 15. мај 2024.

Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Међународни сајам пољопривреде, 91. по реду, одржаће се у Новом Саду од 18. до 23. маја, саопштено је из Секретаријата за пољопривреду.

Овај градски секретаријат представиће свој штанд, као и пољопривредне произвођаче који ће потпуно бесплатно користити изложбени простор сајма на којем промовишу, излажу и продају своје производе. Циљ сајма је да се представе произвођачи са којима би се потенцијално закључивали купопродајни уговори из Србије и иностранства, чиме би се подстакао развој домаће пољопривредне производње.

На изложбеном простору Града Београда представиће се еминентни пољопривредни произвођачи са територије Београда који ће излагати своје производе (органско воће и поврће, сиреве, мед, ракију, вино...). Заједнички наступ Секретаријата за пољопривреду и произвођача са територије Београда, те презентације и предавања добра су прилика да се промовише пољопривредна производња града Београда и да се настави успешна пословна сарадња између Новог Сада и Београда.

Ова међународна манифестација је прилика да се на штанду града заинтересовани пољопривредни произвођачи упознају са актуелним подстицајима, односно са пет јавних позива које је расписао Секретаријат за пољопривреду Града Београда и свим напорима који се чине како би пољопривредници имали што боље услове за рад и пословање. 

Секретаријат за пољопривреду позива све заинтересоване грађане да посете штанд Града Београда.