среда, 15. мај 2024.

Продужена линија 606 од Добановаца до Сурчина

Из Секретаријата за јавни превоз саопштавају да ће од четвртка, 16. маја, линија 606 (Добановци–Грмовац) бити продужена до Сурчина, чиме ће ова линија обухватити и део привредне зоне Сурчин–Добановци.

Привредна зона Сурчин–Добановци налази се уз деоницу пута од Сурчина ка Добановцима, непосредно уз обилазницу око Београда. Због добре повезаности са друмским и железничким саобраћајем, као и близине аеродрома, ова зона се константно развија као робно-транспортни и дистрибутивни центар, због чега константно расте и број запослених који гравитира овом подручју.

Општина Сурчин предложила је да се ова зона боље повеже са јавним превозом продужењем постојеће линије 606 Земунском улицом, Београдском, Улицом маршала Тита и даље ка Сурчину. Такође, уважени су захтеви становника Грмоваца да им се омогући директна веза са Сурчином као важним административним центром, чиме им је, поред осталог, омогућено да користе и један број линија потеза 600 које возе ка Новом Београду и Земуну.

На линији ће радити два возила у интервалу наиласка од 40 минута.

Нова траса линија биће: Сурчин – Браће Николић – Војвођанска у Сурчину – Сурчин центар – Браће Пухаловића – Железничка – Маршала Тита – Београдска – Земунска – Угриновачка – Грмовачка – Грмовац 7. нова – Грмовац 5. нова – Грмовац 26. нова – Грмовац, наводи се у саопштењу.