недеља, 23. јун 2024.

Никодијевић: Имамо велику одговорност да испунимо све што смо грађанима обећали

Свако ко посети Београд може да се увери колико се наш град развија и колико се променио у последњих десет година, рекао је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић гостујући у Јутарњем програму ТВ Прва.

– Грађани су нам дали подршку за пројекат „Београд 2027”, који подразумева велики број инфраструктурних објеката, од обилазнице, изградње два моста, два нова тунела, од Економског факултета до Деспота Стефана и од Моста на Ади према Аутокоманди, као и за изградњу београдског метроа, новог изложбеног простора, националног стадиона, изградњу фабрике отпадних вода и многе друге. Зато сада и имамо велику одговорност да испунимо све оно што смо суграђанима и обећали – казао је Никодијевић.

Говорећи о сутрашњој седници Скупштине града на којој ће се изабрати градоначелник, Никодијевић је истакао да очекује добру расправу и изразио задовољство што ће избором првог човека престонице бити завршен период привремене управе.

– Очекујем да сутра добијемо градоначелника, добро је што смо у петак конституисали скупштину и сада је време да добијемо извршне органе власти. Београд је дужи временски период функционисао без њих, а пет људи је у међувремену мењало градоначелника, Градско веће, помоћнике и целу Скупштину града, доносећи одлуке за које је у нормалним околностима задужено око 150 људи. Бити у привременом стању девет месеци није било добро за двомилионски град, јер имате привремено финансирање које вам не допушта да финансирате велике инфраструктурне пројекте и да новац усмеравате у инвестиције, већ можете само да одржавате текуће ствари. Зато очекујем да по избору извршних органа власти имамо убрзо и следећу седницу на којој ћемо изгласати буџет за 2024. годину и наставити да радимо велике ствари у Београду – рекао је Никодијевић.