уторак, 2. јул 2024.

Градоначелник Шапић уручио награде ђацима генерације

Градоначелник Београда Александар Шапић уручио је на данашњем свечаном пријему награде ученицима генерације основних и средњих школа за школску 2023/24. годину и том приликом им честитао, рекавши да су они „најбољи од најбољих”.

– Док сам био председник општине Нови Београд, често сам имао прилику да будем у друштву најбољих Новобеограђана у одређеним областима и то је увек био посебан осећај. Као што сам и тада често говорио, моја је привилегија и задовољство што сам у вашем друштву, јер ћете сутра ви бити велики уметници, научници, бизнисмени или спортисти, који ће проносити име нашег града и земље. Тада ћу моћи да кажем да сте ви били ђаци генерације у време када сам био градоначелник Београда и да сте баш тада израстали у оно што ћете постати. Слушао сам неке од вас и посебно ми се свидео део у којем сте поздравили своје родитеље, којима такође желим да одам поштовање и изразим дивљење. Мислим да је у успех сваког човека, који га је сам постигао, ипак уткана подршка родитеља и блиских људи. Успех сваког човека конкретније се мери успехом његове деце. Људи који су „подигли” пре свега лепо васпитану, пристојну и успешну децу, у било којој области, требало би да имају важно место и позицију у нашем друштву, јер они знају како се прави квалитетно и успешно друштво – рекао је Шапић.

Градоначелник је родитељима ђака генерације поручио да уживају у чињеници да имају најуспешнију децу, те да не дозволе да им било ко то поквари.

– Сутра ће управо ваша деца водити ову државу или локалну самоуправу и бринути о некој другој деци. Град Београд већ дужи низ година награђује ђаке генерације у континуитету. Моја обавеза је била да то наставим, с тим да је прошле године направљен пропуст, али ће те награде за прошлогодишње ученике генерације бити додељене сада – казао је Шапић.

Први човек Београда је ученицима пожелео много среће и успеха у животу.

– Пуно је изазова испред вас, али без обзира на све желим вам да им прилазите са оптимизмом, ентузијазмом и вером у себе, као што сте заједно са својим родитељима веровали да можете да будете ученици генерације – закључио је Шапић.

Заједно са секретарком за образовање и дечју заштиту Александром Чамагић, Шапић је ученицима генерације из основних школа доделио таблете, а најбољим средњошколцима лаптоп рачунаре, док су сви награђени добили књиге „Српско културно благо”.

Напомена: Видео-материјал може се преузети са следећег линка

https://wetransfer.com/downloads/80353f6cbe9d67c0b184df07ae179c7120240702122254/526f778f2cdbe0b5cd795f655164c56120240702122254/8bc605