среда, 10. јул 2024.

Меморијал „Младен Парун 2024” у Бечмену

Међународно такмичење у скијању на води у дисциплини слалом за европску и светску ранг-листу – Меморијал „Младен Парун 2024” одржаће се 20. и 21. јула на полигону Националног тренинг центра за скијање на води у Бечмену, саопштено је из Секретаријата за спорт и омладину.

Почетак такмичења је у суботу, 20. јула, у 9 часова, када ће се возити прелиминарне трке. У недељу, 21. јула, са почетком у 10 часова следе такмичења у финалним тркама у свим категоријама.

За такмичење су пријављени учесници из девет земаља, и то са Кипра, из Грчке, Литваније, Летоније, Француске, Норвешке, Мађарске, Словачке и Србије.
Меморијал „Младен Парун 2024” је традиционално такмичење које се одржава од 2001. године, а од 2005. има и међународни карактер. Ове године се одржава 23. пут. Такмичење је РЛ хомологацијског нивоа – за светску и европску ранг-листу. Једанаести пут ће се одржати на полигону Националног тренинг центра Бечмен. На претходних десет одржаних меморијала, овај полигон је од инспектора, судија, хомологатора и такмичара оцењен као један од најбољих у Европи и добио понуду да се кандидује за Европско првенство у наредне две до три године.

Досадашње организације овог такмичења допринеле су врло високом позиционирању Београда и Србије као доброг домаћина, доброг организатора и потенцијалне дестинације за организацију и одржавање највећих такмичења и других манифестација под ингеренцијом Светског савеза за скијање на води и вејкборд (IWWF) и Eврoпскoг сaвeзa зa скиjaњe нa води и вејкборд (IWWF Europe Confederation), наводи се у саопштењу.