Милош Д. Јовановић

Члан Градског већа

Рођен 8. марта 1978. године у Лесковцу. Основно образовање стекао у Основној школи „Јосиф Костић” у Лесковцу, а средње у Гимназији „Станимир Вељковић Зеле” у Лесковцу, те у XIII београдској гимназији на Бановом брду, општина Чукарица.

Активно се бавио спортом и играо рукомет као члан РК „Дубочица” и РК „Црвена звезда” из Београда.Стекао звање мастер економисте на Економском факултету у Београду, а током студија био активни члан Међународне студентске асоцијације АЈСЕК (AIESEC) и координатор за међународну размену.

Као представник АЈСЕК-а Србије био је координатор међународног пројекта „СТЕП – Студенти за европско партнерство” у Тибингену и Штутгарту (Република Немачка), а потом је радио у пореском одељењу мултинационалне компаније „Ернст & Јанг” из Штутгарта.

Током каријере радио на више позиција у компанијама „Делта Холдинг”, „Монус”, затим у средњој ПТТ школи, установи Геронтолошки центар Београд. Био је управник Дома „Бежанијска коса” и помоћник директора, затим директор Завода за васпитање деце и омладине и члан Већа Градске општине Чукарица.

У браку са супругом Иреном има троје деце: Исидору, Максима и Луку Косту.

Члан Српске напредне странке.