субота, 16. новембар 2019.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење „БАНКОМ” д.о.о.

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА 
Сeкретаријат за заштиту животне средине
Београд, Масарикова 5/XI

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

Секретаријат за заштиту животне средине, на захтев носиоца пројекта Предузећа  „БАНКОМ” д.о.о. из Београда, Булевар Николе Тесле 30а, донео је решење којим је дата сагласност на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта постројења за прераду соје, на катастарским парцелама бр. 1/5 и 9/2 КО Рвати, на подручју градске општине Обреновац у Београду, коју је  израдило Предузеће „HYPER SENSE” д.о.о. из Новог Сада. 
У спроведеном поступку утврђено је да је Студија о процени утицаја на животну средину пројекта постројења за прераду соје, на катастарским парцелама бр. 1/5 и 9/2 КО Рвати, на подручју градске општине Обреновац у Београду, израђена у складу са Законом о процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, број 135/04 и 36/09) и да садржи дефинисане одговарајуће мере за спречавање, смањење и отклањање могућих штетних утицаја на животну средину.
Решењем о давању сагласности утврђена је обавеза носиоца пројекта да предметнo постројењe за прераду соје, на катастарским парцелама бр. 1/5 и 9/2 КО Рвати, на подручју градске општине Обреновац користи у свему у складу са условима и мерама заштите животне средине утврђеним у Студији, које се односе на:
1. мере које су планиране за спречавање, смањење и отклањање штетнo утицаја на животну средину, и то:
1.1. мере заштите животне средине предвиђене техничком документацијом;
1.2. додатне организационе и техничке мере заштите животне средине у току рада пројекта, које укључују и мере заштите у случају удеса;
2.програм праћења утицаја пројекта на животну средину (мониторинг).

Оверене мере заштите животне средине саставни су део решења о давању сагласности на студију о процени утицаја на животну средину и дају се на увид код техничке контроле главног пројекта и техничког прегледа објекта.
Решење о давању сагласности на студију о процени утицаја на животну средину је коначно у управном поступку.
Представници заинтересоване јавности могу покренути управни спор подношењем тужбе надлежном Управном суду у року од 30 дана од дана објављивања овог обавештења.
Обавештење се објављује на основу чл. 25. и 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, број 135/04 и 36/09).