субота, 23. мај 2020.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење „ТЕЛЕНОР” д.о.о.

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Сeкретаријат за заштиту животне средине
Београд, Масарикова 5

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

Секретаријат за заштиту животне средине Градске управе града Београда, спровео је поступак одлучивања о потреби процене утицаја на животну средину пројекта реконструкције постојеће базне станице мобилне телефоније „БГ 27. марта”, постављене на пословном објекту, у улици Краљице Марије 3, на подручју градске општине Палилула у Београду, на захтев носиоца пројекта Предузећа „ТЕЛЕНОР” д.о.о. из Београда, Омладинских бригада 90.
У спроведеном поступку донето је решење којим је одбијен захтев носиоца пројекта, с обзиром да је оцењено да коришћење постојеће базне станице на предметној локацији, па самим тим ни реконструкција исте која је постављена без претходно спроведеног поступка процене утицаја на животну средину, није прихватљиво. Донето решење заснива се на анализи захтева носиоца пројекта и података о локацији, карактеристикама и могућим утицајима пројекта на животну средину, при чему су узети у обзир прописани критеријуми за пројекте наведене у Листи II Уредбе о утврђивању Листе пројеката за које је обавезна процена утицаја и Листе пројеката за које се може захтевати процена утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије”, број 114/08) и Стручна оцена оптерећења животне средине у локалној зони базне станице мобилне телефоније „БГ 27. марта” коју је израдила „Лабораторија „W-LINE” из Београда.
Представници заинтересоване јавности могу извршити увид и изјавити жалбу на донето решење у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења. Жалба се изјављује Министарству заштите животне средине, а подноси се преко првостепеног органа.
Обавештење се објављује на основу члана 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије”, број 135/04 и 36/09).