среда, 18. новембар 2020.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење ЈКП „Градска чистоћа” Београд

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Сeкретаријат за заштиту животне средине

Масарикова 5

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Мије Ковачевића 4, као носилац пројекта, поднело је Секретаријату за заштиту животне средине захтев за давање сагласности на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта постројења за третман, односно складиштење и поновно искоришћење неопасног отпада, на деловима катастарских парцела бр. 1034/7 и 1034/12 КО Крњача, на подручју градске општине Палилула у Београду.

Позива се заинтересована јавност да изврши увид у садржину наведене студије, на званичном сајту града Београда, на дну ове стране,  до 10. децембра 2020. године. 

Јавна презентација и јавна расправа о предметној студији о процени утицаја биће одржана 10. децембра 2020. године, у 10 часова, у просторијама Секретаријата за заштиту животне средине, Масарикова 5, Х спрат, а у складу са препорученим мерама Владе Републике Србије и Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19, а по питању коришћења средстава заштите и физичке дистанце присутних на јавној расправи која се одржава у затвореном простору.

Мишљење о наведеној студији заинтересована јавност може доставити Секретаријату за заштиту животне средине (Масарикова 5, Београд) у року одређеном за јавни увид и изнети у току јавне презентације, односно јавне расправе.

Обавештење се објављује на основу чл. 20. и 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС”, број 135/04и 36/09).