четвртак, 21. јануар 2021.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење о донетом решењу о процени утицаја на животну средину - ЈП „Водовод и канализација” Гроцка

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Сeкретаријат за заштиту животне средине

Београд, Карађорђева 71а

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

На захтев носиоца пројекта ЈП „Водовод и канализација” Гроцка, Улица Петра Драпшина бр. 21, спроведен је поступак одлучивања о потреби процене утицаја на животну средину пројекта изградњe две бунарске кућице са потисним цевоводом, на катастарским парцелама бр. 6527/4, 6533/5, 3075, 4177/3, 4177/2 и 4178/2 КО Умчари, на подручју градске општина Гроцка, у Београду.

У спроведеном поступку донето је решење да за предметни пројекат није потребна израда студије о процени утицаја на животну средину. Наведено решење заснива се на анализи захтева носиоца пројекта и расположивих података о предметној локацији, карактеристикама и могућим утицајима наведеног пројекта на животну средину, узимајући у обзир критеријуме прописане Уредбом о утврђивању Листе пројеката за које је обавезна процена утицаја и Листе пројеката за које се може захтевати процена утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије“, број 114/08).

Представници заинтересоване јавности могу извршити увид у донето решење на службеном сајту града Београда (www.beograd.rs, Градски огласи) и изјавити жалбу у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења. Жалба се изјављује Министарству заштите животне средине, а подноси се преко првостепеног органа.

Обавештење се објављује на основу члана 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије“, број 135/04 и 36/09).