петак, 28. јануар 2022.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење о донетом решењу којим је дата сагласност на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта изградње постројења за пречишћавање отпадних вода „Пиносава”

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за заштиту животне средине
Карађорђева 71

oбјављује
ОБАВЕШТЕЊЕ

Секретаријат за заштиту животне средине, на захтев носиоца пројекта Града Београда, Секретаријата за комуналне и стамбене послове Градске управе града Београда – Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда Ј.П, донео је решење којим је дата сагласност на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта изградње постројења за пречишћавање отпадних вода „Пиносава” на грађевинској парцели ППОВ1 коју чини катастарска парцела број 368/1 КО Пиносава, са испустом на катастарским парцелама бр. 368/2 и 821/3 КО Пиносава и доводним колектором на катастарској парцели број 822/1 КО Пиносава, на подручју градске општине Вождовац у Београду, коју је израдило Предузеће „IWA Consalt” д.о.о. из Београда, Анастаса Јовановића 3.
У спроведеном поступку утврђено је да је Студија о процени утицаја на животну средину пројекта изградње постројења за пречишћавање отпадних вода „Пиносава” на грађевинској парцели ППОВ1 коју чини катастарска парцела број 368/1 КО Пиносава, са испустом на катастарским парцелама бр. 368/2 и 821/3 КО Пиносава и доводним колектором на катастарској парцели број 822/1 КО Пиносава, израђена у складу са Законом о процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС”, број 135/04 и 36/09) и да садржи дефинисане одговарајуће мере за спречавање, смањење и отклањање могућих штетних утицаја на животну средину.
Решењем о давању сагласности утврђена је обавеза носиоца пројекта да планирану изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода „Пиносава”, реализује у свему у складу са условима и мерама заштите животне средине утврђеним у Студији, које се односе на:
1. Mере које су планиране за смањење, спречавање или отклањање штетних утицаја на животну средину, и то:
1.1 мере заштите животне средине предвиђене техничком документацијом;
1.2 додатне организационе и техничке мере заштите животне средине у току извођења и рада пројекта, које укључују и мере заштите у случају удеса;
2. Програм праћења утицаја пројекта на животну средину (мониторинг).
Оверене мере заштите животне средине саставни су део решења о давању сагласности на студију о процени утицаја на животну средину и дају се на увид код техничког прегледа објекта.
Решење о давању сагласности на студију о процени утицаја на животну средину је коначно у управном поступку.
Представници заинтересоване јавности могу покренути управни спор подношењем тужбе надлежном Управном суду у року од 30 дана од дана објављивања овог обавештења.
Обавештење се објављује на основу чл. 25. и 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије”, број 135/04 и 36/09).