четвртак, 1. јун 2023.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење о донетом решењу о давању сагласности на студију о процени утицаја на животну средину пројекта реконструкције котларнице - топлане „Барајево" - ЈКП „Београдске електране"

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА 
Секретаријат за заштиту животне средине
 Карађорђева 71
објављује
ОБАВЕШТЕЊЕ


Секретаријат за заштиту животне средине, на захтев носиоца пројекта ЈКП „Београдске електране”, Савски насип 11, донео је решење којим је дата сагласност на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта реконструкције и доградње котларнице – топлане „Барајево” на катастарској парцели број 4552/7 КО Барајево, у Улици царице Милице бб, на подручју градске општине Барајево у Београду.
У спроведеном поступку утврђено је да је Студија о процени утицаја на животну средину пројекта реконструкције и доградње котларнице – топлане „Барајево”, израђена у складу са Законом о процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС”, број 135/04 и 36/09) и да садржи дефинисане одговарајуће мере за спречавање, смањење и отклањање могућих штетних утицаја на животну средину.
Решењем о давању сагласности утврђена је обавеза носиоца пројекта да планирану реконструкцију и доградњу котларнице – топлане „Барајево”, реализује у свему у складу са условима и мерама заштите животне средине утврђеним у Студији, које се односе на:
1.    мере које су планиране за смањење, спречавање или отклањање штетних утицаја на животну средину, и то:
1.1.    мере заштите животне средине предвиђене техничком документацијом;
1.2.    додатне организационе и техничке мере заштите животне средине у току рада пројекта, које укључују и мере заштите у случају удеса;
2.    програм праћења утицаја пројекта на животну средину (мониторинг).
Оверене мере заштите животне средине саставни су део решења о давању сагласности на студију о процени утицаја на животну средину и дају се на увид код техничког прегледа објекта.
Решење о давању сагласности на студију о процени утицаја на животну средину је коначно у управном поступку.
Представници заинтересоване јавности могу извршити увид у донето решење на службеном сајту града Београда (www.beograd.rs, Градски огласи) и покренути управни спор подношењем тужбе надлежном Управном суду у року од 30 дана од дана објављивања овог обавештења.
Обавештење се објављује на основу чл. 25. и 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије”, број 135/04 и 36/09).