среда, 15. новембар 2023.

Секретаријат за образовање и дечју заштиту

Јавни позив предшколским установама чији је оснивач друго правно или физичко лице, за достављање пријава за закључивање уговора са Градом ради учешћа Града износом од 100 одсто економске цене у накнади трошкова боравка деце у приватним ПУ

 На основу члана 5. Одлуке о накнади  трошкова боравка деце у предшколским установама чији је оснивач друго правно или физичко лице (''Службени лист града Београда'' број 90/23), дана 15.11. 2023. године 

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
​Секретаријат за образовање и дечју заштиту

објављује

ЈАВНИ  ПОЗИВ
Предшколским установама чији је оснивач друго правно или физичко лице, за достављање пријава за закључивање уговора са Градом ради учешћа Града износом од 100% економске цене програма васпитања и образовања у предшколским установама у накнади трошкова боравка деце у приватним предшколским установа почев од 1. децембра 2023. године 

Објављује се Јавни позив за подношење пријава за закључивање уговора са Градом, ради учешћа Града износом од 100% економске цене  програма васпитања и образовања у предшколским установама  у накнади трошкова боравка деце у  приватним предшколским установа  почев од 1.  децембра 2023. године. 
Извештај о присутности детета приватна предшколска установа доставља организационој јединици Градске управе града Београда надлежној за послове из области образовања и дечје заштите од 25. у текућем месецу до 1.у наредном месецу за претходни месец. 
Уплата средстава установи  вршиће се до 5. у  месецу за претходни месец.

II Право учешћа по Јавном позиву имају све предшколске установе чији je оснивач друго правно или физичко лице,(у даљем тексту: приватне предшколске установе) са територије града Београда, које поседују акт о верификацији, издат од стране надлежног Министарства. 

III Пријаве на Јавни позив подносе се почев од 16. новембра, закључно са 23. новембром 2023. године, након чега ће Секретаријат у року од пет дана, на интернет страници града Београда www.beograd.rs. објавити Списак верификованих приватних предшколских установа на територији града Београда, у које се почев од 1 децембра 2023 године могу уписати деца која остваре или наставе са коришћењем права на накнаду  трошкова боравка деце у предшколској установи и са којима ће Град закључити уговор о међусобним правима и обавезама.

IV Документација за пријављивање:
-    попуњен пријавни формулар (Образац-П)
-    решење надлежног министарства о верфикацији (оверена фотокопија),
-    решење о упису у судски регистар (оверена фотокопија),
-    Матични број установе издат од Републичког завода за статистику
-    Потврда банке о отвореном пословном рачуну установе

Начин пријављивања:
Секретаријат  ће Jавни позив објавити на интернет страници града Београда www.beograd.rs

Тачно и читко попуњен пријавни формулар (Образац 1-П), који се преузима на интернет страни града Београда www.beograd.gov.rs и пратећа документација у складу са Јавним позивом, предаје се у затвореној коверти писарници Градске управе Града Београда, Краљице Марије бр. 1, III спрат, шалтер 7 и 8 са назнаком „Јавни позив приватним предшколским установама” или се шаље поштом на адресу Градска управа града Београда, Секретаријат образовање и дечју заштиту, Београд, Краљице Марије 1, са назнаком „Јавни позив приватним предшколским установама”.

Додатне информације и појашњења могу се добити на телефон 011/715-7019 и 011/715-7450.