ЈКП „Паркинг сервис”

ЈКП „Паркинг сервис”
Кнеза Вишеслава 27
www.parking-servis.co.rs

Директор: Андрија Чупковић
Кориснички сервис:
тел. 3035-400,
e-mail: info@parking-servis.co.rs

Пословнице: 
• Таковска 31
• Краљице Марије 7
• Милешевска 51
(рад са странкама радним даном од 7 до 21, суботом од 7 до 14 часова)
Једно од најуспешнијих градских предузећа, основала је 1972. године Скупштина града Београда, као Дирекцију за јавне гараже и паркиралишта, како би се успешно решавали растући проблеми са паркирањем све већег броја возила на градским улицама.

Основна делатност ЈКП „Паркинг сервис“ је управљање, коришћење и одржавање јавних паркиралишта и гаража, као и контрола и наплата паркирања у зонираним деловима Београда.

Предузеће пружа и услуге преноса непрописно паркираних, хаварисаних, као и возила која су учествовала у саобраћајним несрећама, специјалним возилима „паук“. Услуге преноса возила се врше искључиво по налогу саобраћајне полиције, комуналне полиције или комуналне инспекције.

Такође, средствима механизације помаже у ванредним околностима као што су велика саобраћајна закрчења, елементарне непогоде, интервенције ватрогасаца, хитне помоћи и комуналних служби. Осим тога, учествује у организацији саобраћаја приликом одржавања манифестација и других специјалних прилика. На Међународном терминалу у Блоку 43 корисницима је на располагању и паркинг за камионе, услуга складиштења робе и царински преглед.