Седница Скупштине града Београда

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао за за понедељак 28. септембар, у 10 часова, у сали 1 ЈП САВА ЦЕНТАР, улаз из Улице Милентија Поповића 9, 

23. СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

Пред одборницима ће се наћи предлог одлуке о изменама и допуни одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2020. години, као и предлог одлуке о изменама одлуке о буџету Града Београда за 2020. годину.

Одборници ће расправљати и о неколико предлога планова детаљне регулације, предлогу одлуке о изменама одлуке о радном времену угоститељских објеката у Београду, предлогу годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Града за 2020. годину, као и предлогу одлуке о изменама и допунама одлуке о јавном линијском превозу путника у Београду.  

На дневном реду биће и предлози одлука о изменама и допунама одлуке о комуналном реду и  оглашавању на територији Града Београда, предлог одлуке о додели назива улице на територији општине Палилула, предлози одлука о подизању споменика Бранку Пешићу, Влади Илићу и Милошу Савчићу, као и предлози решења о давању сагласности на ребаланс програма пословања за 2020. годину за неколико јавних комуналних предузећа.

Седница Скупштине биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама Градског завода за јавно здравље, у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19.

Напомена: неопходно је да новинари и сниматељи имају важеће новинарске легитимације.

Дневни ред седнице Скупштине града и изјаву прeдсeдника грaдскoг пaрлaмeнтa Никoле Никoдиjeвића можете погледати на сајту Града Београда, на страници https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1776358-nikodijevic-pred-odbornicima-u-ponedeljak-jos-jedan-rebalans-vrtici/