Седница Скупштине града Београда

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за понедељак 30. новембра, у 10 часова, у сали 1 ЈП САВА ЦЕНТАР, улаз из Улице Милентија Поповића 9, 

24. СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА

Пред одборницима ће се наћи неколико предлога планова детаљне регулације, као и одлуке о изради планова од значаја за развој града, као што је Предлог измене и допуне Плана детаљне регулације комплекса аутобуске и железничке станице у Блоку 42 на Новом Београду.

На дневном реду ће бити Предлог закључка о давању сагласности Секретаријату за социјалну заштиту да запосленима у установама социјалне заштите чије се радно ангажовање финансира средствима града Београда, а који су ангажовани  у директном раду са корисницима у току епидемије covid-19, исплати једнократну новчану помоћ.

Одборници ће расправљати и о Предлогу одлуке о обезбеђивању услова за уређивање, употребу, унапређење и заштиту комплекса Београдске тврђаве и парка Калемегдан, Предлогу одлуке о додели назива улице на територији градске општине Звездара, затим о Предлогу плана за постављање подземних контејнера за селекцију отпада и рециклажу у периоду 2019–2029. године, за територију градске општине Савски венац – трећа фаза, као и Предлогу одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању „Слободне зоне Београда”.

На дневном реду биће и Предлог одлуке о измени Одлуке о повећању основног капитала ЈКП „Градска чистоћа” и Предлог решења о давању сагласности на одлуку о измени статута ЈКП „Градске пијаце” Београд и ЈКП ГСП „Београд”.

Седница Скупштине биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама Градског завода за јавно здравље, у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19.

Напомена: Неопходно је да новинари и сниматељи имају важеће новинарске легитимације.

Дневни ред седнице Скупштине града можете погледати на сајту Града Београда, на страници: https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1777986-sednica-skupstine-grada-u-ponedeljak-30-novembra_2/