понедељак, 19. фебруар 2018.

Почеле радионице „Знањем до циља”

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић свечано је данас у Привредној комори Београда отворио радионице „Знањем до циља” које се у организацији Града Београда одржавају трећу годину заредом.

Он је истакао да су радионице „Знањем до циља” производ Града Београда који помаже Београђанима да започну свој бизнис. 

– Поред тога, радионице их едукују шта све у ту сврху нуди Република Србија, шта то значи кредит Фонда за развој, како доћи до старт-ап кредита, аплицирати код Развојне агенције Србије, Националне службе за запошљавање, али и свих секретаријата Града Београда, поготово Секретаријата за привреду. Такође их едукује које све обуке имају на располагању, како се отварају приватни вртићи, како се бавити пољопривредом на територији града – нагласио је Петронијевић.

Он је подсетио да је ове године буџет града за пољопривреду 180 милиона динара и да он прогресивно расте из године у годину, као и број пољопривредних произвођача.

– Суштина радионице „Знањем до циља” је да нашим људима пружи знање и вештине  како да уђу у приватан бизнис, како да добију локал 24 месеца без плаћања кирије и мноштво других програма. Ове године нам је много лакше јер већ имамо пуно примера добре праксе – људи који су у задње три године добили новац, започели бизнис и прошли ту прву годину која је најтежа и данас већ запошљавају људе. Наставићемо да инсистирамо на развоју малих и средњих предузећа и породичног бизниса, као и да унапређујемо овај систем из године у годину – истакао је Петронијевић.

Ове радионице трају до 23. фебруара, а намењене су свим грађанима који желе да добију неопходне информације и елементарно знање о оснивању, управљању и финансирању својих бизнис идеја.