уторак, 4. септембар 2018.

Школски прибор за децу мигранте

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас децу мигранте смештену у Центру за азил „Kрњача” која су са београдским школарцима кренула у школу и пожелео им срећан почетак школске године.

Он им је са комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем уручио школске ранчеве са опремом за школу – донацију Фондације „Цу Чи”.

– Град Београд је ту за ову децу. Важно нам је да она несметано остваре своје основно право, право на образовање, и београдске школе им то пружају. Све школе су спремно дочекале почетак школске године и деца која пролазе кроз Србију су равноправно укључена у наш систем образовања – рекао је Гак.


Нову школску годину у девет београдских школа започело је 81 дете миграната који пролазе кроз Србију, од чега је осам првака.

Владимир Цуцић је рекао да Београд децу мигранте дочекује онако како би свуда требало да се дочекују људи сличних судбина.

Он је захвалио на чињеници да ова деца у тешким животним тренуцима могу и да се школују.

Представник Фондације „Цу Чи” Руди Паф истакао је да се ова фондација радо одазива и да је увек спремна да пружи подршку тамо где је потребно.