уторак, 26. јануар 2016.

Традиционални пријем у Старом двору поводом школске славе

Градоначелник Београда Синиша Мали вечерас је у Старом двору организовао традиционални пријем поводом школске славе „Свети Сава” и том приликом поздравио окупљене просветне раднике који, према његовим речима, имају најлепши посао, да своје знање преносе на млађе генерације. 

– Моја је дужност и задовољство да учиним све да деци обезбедимо што боље окружење, а да онда ви имате прави простор у коме можете своје знање и енергију да усмерите у њихову бољу будућност. Образовање наше деце зависи превасходно од вас, од тога како ви своје знање и енергију пренесете на њих тако ће они бити паметнији, образованији, способнији да у будућности лакше одговоре на све изазове и да се снађу у њиховим будућим каријерама – поручио је Синиша Мали просветним радницима. 

Држава и град, додао је Мали, имају обавезу да младима направе простор да пронађу посао када заврше своје школе, те да им омогуће да своје снове могу да остваре у нашој земљи и граду. Градоначелник је подсетио да је пре годину дана отворена нова основна школа „Данило Киш” на Вождовцу, да је потпуно реконструисана основна школа „Иван Горан Ковачић” на Звездари и најавио да ће сутра бити отворена потпуно обновљена гимназија у Обреновцу, која је била унуштена у мајским поплавама 2014. године. 

Он је подсетио да је Град Београд формирао Фонд за младе таленте са циљем да пружи помоћ ученицима, студентима и деци слабијег имовинског стања, који се истичу у научном и стваралачком раду. 

Пријему су присуствовали и помоћник градоначелника Борко Милосављевић, секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић, њен заменик и помоћница Игор Раичевић и Елена Билић, директори основних и средњих школа, предшколских установа, као и представници Српске православне цркве. Хор Музичке школе „Станковић” је на почетку пријема извео химну Светом Сави, а чланови Омладинског позоришта „Дадов” извели су реситале Савиног монолога Десанке Максимовић и Беседу Светог Саве.