петак, 11. мај 2018.

Весић: Град константно ради на унапређењу квалитета живота најмлађих суграђана

Градски менаџер Горан Весић свечано је данас отворио 21. Чунга-лунга дечји сајам на Београдском сајму и том приликом поручио да су за град Београд деца његови најважнији становници, као и да је током претходне четири године урађено много како би се квалитет живота деце у Београду побољшао. 

Весић је истакао да је увек велико задовољство када се у Београду организује манифестација посвећена деци. 

– Ово је 21. дечји сајам и генерално један од највећих посвећених деци. Током неколико дана кроз хале Београдског сајма прође од 35 до 40 хиљада људи. Важно је и да на овај начин промовишемо компаније које производе учила или друге производе намењене деци, како би деца развијала своје способности и била образованија – рекао је Весић. 

Градски менаџер је подсетио да је током претходне четири године обновљено 120 дечјих игралишта, али и са поносом истакао да су обновљене неке манифестације које нису одржаване деценијама, попут „Дечјег београдског пролећа”.

– Резултат тога је, између осталог, да у последње две године имамо велик број нових дечјих песама које изводе најпопуларнији домаћи певачи, а компонују најбољи домаћи композитори и писци песама за децу. Поред тога, урадили смо много на обнови Дечјег културног центра, Пионирски град смо вратили деци, а организујемо и традиционалне манифестације као што је „Радост Европе” – нагласио је Весић. 

Он је подсетио да је 2013. године београдске вртиће похађало 47.500 малишана, док је данас тај број 71.000. 

– Београд полако постаје град посвећен деци, што и јесте суштина и требало би да будемо поносни на ту чињеницу. Иако смо урадили много, пред нама је и даље велики посао. Улажући у децу, њихово образовање и живот, улажемо у сопствену будућност – поручио је Весић. 

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Стана Божовић изразила је велико задовољство што има прилику да присуствује 21. Чунга-лунга дечјем сајму. 

– Ова манифестација је јако важна самим тим што је посвећена деци. Важно је да деца овде имају прилику да директно учествују у многобројним садржајима, а Влада Републике Србије и ресорно министарство улажу максималне напоре да кроз све стратешке документе и нормативну активност, унапреде положај деце у Србији – рекла је Стана Божовић. 

Догађају је присуствовала директорка Београдског сајма Данка Селић, као и помоћница директора за програмску делатност Дечјег културног центра Леонтина Вукомановић.