недеља, 10. април 2016.

Весић: Још једна рампа за инвалиде на иницијативу Хенди центра „Колосеум”

Градски менаџер Горан Весић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовали су данас пуштању у рад рампе за особе са инвалидитетом, која је постављена на иницијативу Удружења Хенди центар „Колосеум” испред Библиотеке „Борислав Пекић”. 

Догађају је присуствовао и председник „Колосеумa” Дарко Ивић.

Весић је захвалио Ивићу на иницијативи и позвао особе са инвалидитетом да се обрате ЈП „Градско стамбено” или „Беоком сервису” ако имају захтев за постављање рампе.

– Град Београд је заједно са удружењима које окупљају особе са инвалидитетом током прошле године поставио скоро 100 рампи за особе са инвалидитетом које живе у стамбеним зградама, а које су постављене на захтев станара. Остало је да се постави још десетак рампи јер је толико захтева поднетo – истакао је Весић.

Он је нагласио да је буџету обезбеђен новац за додатних 150 рампи, и изразио наду да ће тај број бити довољан како би се поставиле све неопходне рампе за особе са инвалидитетом у стамбеним зградама.

– Други корак је покривање јавних институција, то се не односи само на општине већ и на ову врсту јавних институција попут библиотека, места где се одржавају концерти као и на друга слична места – истакао је Весић и закључио да се зрелост једног друштва мери, између осталог, на који се начин то друштво опходи према особама са инвалидитетом, мањинама, старим особама и деци.

Драгомир Петронијевић је такође захвалио Дарку Ивићу, као и другим удружењима јер су повратили поверење у Град Београд.

– Град Београд  током прошле године не би успео да направи 100 рампи за инвалиде да није било директне комуникације са њима. И даље постоји пуно проблема, али ми их полако решавамо јер директно сарађујемо са удружењима и особама са инвалидитетом – навео је Петронијевић и захвалио заменици председника Скупштине града Београда Андреи Радуловић јер је ова рампа завршена за само три дана.

Према његовим речима, ова библиотека омогућава свим особама са инвалидитетом бесплатно чланство и позвао те особе са Врачара да се учлане у библиотеку, да читају и друже се на књижевним вечерима.

Он је подсетио да Град Београд овим особама помаже да пронађу посао преко Савета за запошљавање, на чијем се челу налази и додао да су се овој акцији придружиле и друге општине, пре свих Вождовац и Земун, које одржавају редовне састанке са особама са инвалидитетом.

Дарко Ивић је захвалио Граду Београду и посебно Горану Весићу и Драгомиру Петронијевићу јер су у веома кратком року реаговали на иницијативу и спровели је у дело и подсетио на све могућности које ова библиотека нуди.