Беовоз

ЈП "Железнице Србије" - "Беовоз"

Немањина 6
Централа 3614-811, 3616-722
Сектор за превоз путника: 3616-962
www.zeleznicesrbije.com

Инфо-сервис "Беовоза" (00-24): 3370-031, 3370-032, 3370-035, 3370-048

ВЕЋЕ СТАНИЦЕ "БЕОВОЗА" У БЕОГРАДУ:
- Београд Центар (Прокоп), Прокопачка бб
- Вуков споменик, Рузвелтова бб
- Нови Београд, Пролетерске солидарности бб
- Земун, Цвијићева 1
- Карађорђев парк, Булевар Франше Д’Епереа бб
- Панчевачки мост, Ђуре Ђаковића бб
- Тошин бунар, Тошин бунар бб
- Раковица, Патријарха Димитрија бб
- Ресник, Александра Војиновића 78

Прве три електромоторне гарнитуре у систему Градске железнице "Беовоз" почеле су да саобраћају 1992. Систем је обухватао три крака на подручју Града Београда и то: до Батајнице, главне станице у Панчеву и Ресника. Средиште овог система било је у станици "Београд центар", где се и данас налази оперативни одсек "Беовоза". Отварањем стајалишта "Вуков споменик" 1995. у потпуности је остварена идеја да се путници из приградских насеља Београда превезу ефикасније у центар града. Предност железнице у градском превозу огледа се и у могућности масовног превожења, мање потрошње горива, веће брзине кретања и еколошкој заштити окружења.

ЛИНИЈЕ
Линија 1: Панчево Војловица - Нова Пазова
Линија 2: Рипањ - Стара Пазова
Линија 3: Панчево Војловица - Младеновац
Линија 4: Панчево Војловица - Ваљево
Линија 5: Панчевачки мост - Мала Крсна

Просечан интервал возова је 45-90 минута, а у периоду најгушћег саобраћаја (долазак и одлазак са посла) интервали су 30 минута.

У тарифном погледу, градска железница укључује службена места у оквиру крајњих станица:
- прва зона: Батајница, Овча и Ресник
- друга зона: Стара Пазова, Панчево Војловица и Рипањ

Путник је у обавези да са поништеном возном картом градске железнице за једну непрекидну вожњу уђе у воз. У случају да на благајни није купио возну карту, путник има обавезу да се јави железничком особљу ради куповине возне карте.

Претплатне (месечне) карте градске железнице дају право путницима на неограничен број путовања у возовима градске железнице у оквиру једног календарског месеца. Право на претплатне карте имају сва физичка лица, којима се уз захтев на благајни стајалишта "Вуков споменик" издаје Општа претплатна карта К-19, на основу које се издаје месечна возна карта по редовној цени. На претплатне карте по повлашћеној цени имају право ђаци и студенти уз Општу претплатну карту К-18, као и пензионисана лица уз легитимацију ЈУ-С. Претплатне карте се издају у виду маркица К-100мI и К-100мII, односно К-100мпI и К-100мпII.