уторак, 3. децембар 2019.

Весић: Поклон Косовској Митровици од Града Београда

На терену је током ноћи било 60 камиона ЈКП „Београд-пут” и девет камиона које су ангажовали „Путеви Србије”, a због сузнежице која се појавила у току ноћи и раног јутра било је неопходно да се поспе со, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић госутујући на ТВ „Хепи”.

Он је рано јутрос обишао зимску базу ЈКП „Београд-пут”, где се уверио да је у току ноћи посуто око 100 тона соли.

– У току дана изаћи ћемо из овог степена приправности, јер су падавине престале и темепратуре су у плусу. Ова је била генерална проба пред падавине које нас очекују током зиме. За ову зимску сезону набавили смо 60 нових камиона у „Београд-путу” и ове године ћемо први пут после дуже од двадесет година имати сто камиона за чишћење снега и 30 камиона у приправности – рекао је Весић и додао да ће се са набавком наставити и следеће године.

Заменик градоначелника је додао да је један од тих камиона који су у приправности сређен и да ће данас бити послат у Косовску Митровицу као поклон Града Београда.

Говорећи о великом броју аутомобила у граду, он је навео податак да се већ четврту годину заредом у Београду региструје 50.000 нових аутомобила годишње.

– Тај број аутомобила неиздржив је за инфраструктуру, јер град није предвиђен за оволики број аутомобила. Ми ћемо као град морати да појачамо јавни превоз, те зато и почињемо да градимо метро, јер не постоји ниједан град величине Београда у свету у коме је основни вид јавног саобраћаја аутобуски систем – рекао је Весић и додао да јавни превоз треба да добије апсолутни приоритет у Београду.  

Он је подсетио да је у петак усвојен буџет Града Београда за 2020. годину, који је највећи у историји града и износи 1,2 милијарде евра.

– Оно што грађани треба да знају јесте да ће задужење града до краја следеће године бити 353 милиона евра, уз два кредита која се односе на куповину нових аутобуса јавног превоза и изградњу канализације на левој обали Дунава – истакао је Весић. 

Заменик градоначелника најавио је да ће у оквиру манифестације „Београдска зима” на Тргу републике бити постављено велико клизалиште. 

– То ће бити највеће клизалиште до сада у Београду, које ће бити отворено од 20. децембра до 15. фебруара. У оквиру ове манифестације имамо више од 700 сати програма на 23 локације – рекао је Весић и позвао грађане да уживају у разноврсном програму.