уторак, 3. децембар 2019.

Велики успех српских теквондиста

Секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић угостила је данас теквондисте Надицу Божанић, која је у Даблину освојила сребрну медаљу на Европском првенству у олимпијским категоријама, и њеног рођеног брата Душана, који је у јуниорској конкуренцији на Европском првенству освојио треће место.

Такође, Душан Божанић и Стефан Таков заузели су треће место у екипном пласману, што је први пут у историји да је репрезентација Србије освојила пехар у мушкој конкуренцији. 

Драгана Белојевић је исказала задовољство што су се београдска деца успешно пласирала на такмичењу и освојила медаље.

– У Београду је све више шампиона у разним спортовима, посебно у борилачким. Одлично сарађујемо и њихови успеси додатна су мотивација за даље напредовање. Пресрећна сам што их је њихов тренер Југослав Настасић довео овде као децу и што смо препознали и подржали њихов таленат – рекла је Драгана Белојевић и додала да се са оваквим талентом могу очекивати и олимпијске медаље. 

Матични тренер Надице и Душана, Југослав Настасић нагласио је да је ово велики успех који су сви прижељкивали, те да је ово круна дванаестогодишњег рада.

– Већ на првим тренинзима показивали су изузетан таленат који се временом само надограђивао. Прве резултате остварили су 2015. године, освојивши злато на Европском првенству и сребро на Светском кадетском првенству. У јуниорској конкуренцији, Надица је првак света, а друга на Олимпијским играма младих. Матична категорија Надице је 62 килограма, али се борила и са старијим девојкама у категорији до 67 килограма, чиме је показала да им може једнако парирати – рекао је Настасић и додао да је ово, из његовог угла, сезона из снова.

Секретарка Драгана Белојевић им је честитала на освојеним медаљама и заузетим местима и пожелела им успех у наставку спортске каријере.