петак, 6. децембар 2019.

„Градска чистоћа” подноси пријаву против НН лица

ЈКП „Градска чистоћа” поднеће пријаву против НН лица за уништавање јавне градске имовине. У уторак, 4. децембра, пуштени су у рад подземни контејнери са системом закључавања намењени искључиво за одлагање комуналног отпада станара зграда у делу Његошеве улице на Врачару. Нажалост, за непуних 48 сати, несавесни појединац, вероватно револтирани новим комуналним решењем, оштетио је плочу са читачем за откључавање контејнера, па ће против НН лица бити поднета прекршајна и кривична пријава.

– Неће се толерисати уништавање градске имовине и зато смо одмах реаговали. Већ данас ћемо заменити плочу контејнера како бисмо суграђанима обезбедили неометано одлагање отпада. Преданим радом и едукацијом трудимо се да од Београда направимо престоницу којом ћемо се поносити и у томе нас неће спречити вандализам несавесних појединаца – нагласио је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа”.

Он је апеловао на правне субјекте, посебно угоститељске објекте, да склопе уговор са неким од оператера за одношење амбалажног отпада, али и да поштују прописе о неопходности судова у које треба да одлажу отпад.