среда, 11. децембар 2019.

Радојичић отворио хуманитарну акцију „Новогодишња кутија”

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић отворио је данас хуманитарну манифестацију „Новогодишња кутија” у „Сава центру”, где је деци из породица слабијег материјалног стања са територије града Београда подељено хиљаду пакетића. Хуманитарни пројекат реализовали су Град Београд и Секретаријат за образовање и дечју заштиту, у сарадњи са компанијама „Metro Cash and Carry”, „Credit Agricole” банком и Банком хране Београд.

Догађају су присуствовали секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, подсекретар овог секретаријата Игор Раичевић, генерални директор фирме „Метро” Andre Rinnensland, и члан Извршног одбора „Credit Agricole” банке Romuald Le Masson.

Градоначелник је истакао да се ова акција организује по 11. пут у Београду, и да ће малишанима из породица слабијег материјалног стања бити подељено хиљаду пакетића.

– Током наше вишегодишње сарадње, успели смо да поделимо 15.000 пакетића. Сврха и циљ овог догађаја је да пакетићи стигну до деце којима је подршка потребна. Важно је да омогућимо да сва деца имају исте услове за живот и развој, као и да се радују празницима и уживају у њима – навео је Радојичић. 

Он је деци и свима присутнима пожелео срећне празнике, и да их прославе у радости, те да ће и ови пакетићи допринети томе. 

– Захваљујем друштвено одговорним компанијама које су учестововале у овом хуманитарном пројекту, те позивам и друге да се прикључе и учествују и следећих година. Наш је циљ да се град Београд развија у овом правцу, и да буде град који ће бити прилагођен успешном и срећном развоју и детињству наше деце – рекао је градоначелник. 

Andre Rinnensland је рекао да му је драго да већ другу годину заредом учествује у овом пројекту, као и да ће и убудуће радити на томе да усреће децу за новогодишње празнике. 

Romuald Le Masson је рекао да је веома задовољан јер има одличну сарадњу са Градом Београдом и другим компанијама са којима се организује ова акција. 

– Веома сам задовољан и због тога што се на овај начин показује дарежљивост, а поредећи га с француским, овај програм је заиста фантастичан. Такође, веома сам срећан и задовољан због све деце која су данас добила пакетиће и уживала у програму, јер деца виде магију зато што је траже – рекао је он. 

Након отварања програма одиграна је представа за децу и наступ балерина, а затим су подељени пакетићи малишанима из 17 београдских општина.