субота, 14. децембар 2019.

Радојичић: Од сутра возом из Лазаревца и Барајева директно до центра

Нови успех у све бољем повезивању београдских општина омогућиће грађанима Лазаревца и Барајева да од сутра имају директну и брзу везу са центром града, кроз две нове линије БГ воза. Након што смо 1. септембра увели линију до Младеновца, настављамо са умрежавањем приградских општина и градског језгра, изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

Он је истакао да ће једна линија саобраћати на релацији Лазаревац – Овча – Лазаревац, а друга на линији Лазаревац – Ресник – Лазаревац. Истовремено, биће уведена и пробна кружна аутобуска линија која ће повезивати железничку и аутобуску станицу, а ред вожње биће усклађен са поласцима и доласцима БГ воза.

– Из личног искуства знам колико је увођење ове линије значајно за све становнике Лазаревца који раде или студирају у центру Београда. Само у једном правцу они ће моћи да уштеде скоро 15-20 минута, односно и до 40 минута дневно. Такође, директна линија подразумева и већи комфор. Много пута сам, поготово у студентским данима, путовао на релацији Лазаревац – Београд. Током новогодишњих празника то је подразумевало и велике гужве. Због тога ми је посебно драго што за време мог мандата уводимо управо ову линију. Захвалан сам свим сарадницима ангажованим на овом задатку, као и „Железницама Србије” и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са којима радимо на пројекту проширења капацитета БГ воза. Уверен сам да све бројнијим и бржим везама између свих општина унутар Београда, јачамо осећај припадности грађана нашој метрополи, на путу ка највишем циљу који смо себи задали у развоју градског транспорта: београдском метроу – закључио је Радојичић.