понедељак, 20. јануар 2020.

Положени венци на спомен-обележја великим српским војсковођама

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је данас венце на спомен-обележја војводи Живојину Мишићу, војводи Петру Бојовићу и генералу Павлу Јуришићу Штурму поводом обележавања годишњица смрти великих српских војсковођа. 

Венце су положили и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, представници Војске Србије и Савеза удружења ратника Србије 1912–1920. 

Младеновић је подсетио да Град Београд, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Војска Србије, као и представници Савеза удружења потомака ратника Србије 1912–1920, сваке године полажу венце на спомен-обележја нашим истакнутим војсковођама – војводама Живојину Мишићу и Петру Бојовићу, као и генералу Павлу Јуришићу Штурму. 

– Сећајући се ових великана, сећамо се свих људи који су дали живот за слободу наше земље. Њихова улога је посебно важна у Првом светском рату и ослободилачким ратовима пре тога зато што се мала држава, са релативно малим бројем становника, супротставила великим силама и одбранила сопствену слободу. Негујући ту традицију, подсећамо се колико је кроз историју била велика цена српске слободе и да смо у обавези да не дозволимо да је било шта угрози – рекао је Младеновић.