субота, 4. јул 2020.

Градоначелник Радојичић честитао Дан независности САД

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је Дан независности амбасадору САД Ентонију Годфрију и свим Американцима у Београду и широм света.

– Од срца честитам највећи амерички празник – 4. јул, у име Града Београда и моје лично име, Вама и Вашој породици, као и свим Американцима, запосленима у Амбасади САД у Београду и другим држављанима САД у нашој земљи и свету – наводи се у честитки.

Градоначелник је истакао да овај дан славимо у сенци тешких околности ковид-19 пандемије, пошасти која је погодила наше две државе, али и цео свет.

– Зато желим да се, пре свега, сетимо свих оних Американаца који нису у прилици да га обележе. У том смислу шаљем Вама и Вашим сународницима снажну поруку подршке и бриге, али и вере у оздрављење и опоравак – поручио је градоначелник.

Градоначелник је подсетио да Београд има најбољи могући однос са Чикагом, градом побратимом, али и небројене друге везе са САД кроз сарадњу институција, у области привреде, науке, културе, спорта, али и грађана уопште и изразио уверење да ће се наставити повезивање и узајамно подржавање двају народа.

– Иако је ово први Дан независности који обележавате у нашем граду, знам да се овде већ увелико осећате као код своје куће и желим да тај осећај и Ви и Ваша породица, као и сви Американци у Београду задржите. Ми ћемо се потрудити да Ваш боравак овде оплеменимо традиционалним, српским домаћинским односом и искреним пријатељством – наводи се у честитки градоначелника.