четвртак, 29. јул 2021.

Весић: Нема више потребе за сукобима у Блоку 37, машине одлазе

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је за ТВ Прва да проблем у Блоку 37 још није коначно решен, али да више неће бити потребе за сукобима између инвеститора и грађана, јер су машине почеле да одлазе. Мислим, додао је, да постоји решење проблема који у наредном кратком периоду можемо да формализујемо.

– Данас ћу се видети са представницима грађана у Скупштини града и предочићу им како видим да трајно решимо овај проблем. Разговарао сам и са људима који су са стране инвеститора и мислим да постоји решење проблема који у наредном кратком периоду можемо да формализујемо. То значи да ће тај проблем тада бити коначно решен – истакао је Весић.

Према његовим речима, овај случај показује како се заједно може доћи до решења тако да буду задовољни и Град Београд, и инвеститор и грађани.

– Грађани су потпуно били у праву, јер згради тог габарита није место на том простору. Стао сам иза грађана јер је то мој посао и када желите да решите неки проблем ништа није тешко, или знате или не знате, хоћете или нећете. Трудио сам се да овај проблем решим, није било гаранције да ћу успети, али посвећен сам сваком проблему, тражим решење и у овом случају решење је на видику. Успећемо да решимо један велики проблем, а онда ћу се са грађанима договорити шта све треба да урадимо у Блоку 37, како би то место постало још боље за живот. Ако тако радимо за сваки део Београда, онда наш град постаје боље место за живот свих људи – појаснио је Весић.

Весић је навео и то да он тако види свој посао и да покушава увек да реши проблем, уз напомену да град са два милиона становника има разне проблеме у разним деловима града. 

– Мој посао је да разумем људе, саслушам их и пробам да нађем решење, некада успем, некада не. Важно је да људи виде да неко жели да решава проблеме – закључио је Весић.