уторак, 22. октобар 2019.

Фестивал фудбала на Тргу републике „Напад на Острвљане”

Секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић присуствовала је данас Београдском фестивалу фудбала и најавила почетак новог циклуса ове манифестације под слоганом „Напад на Острвљане”, која се одржава до 24. октобра у организацији Града Београда.

Драгана Белојевић је истакла да Град Београд са Фудбалским савезом Србије други пут на Тргу републике организује ову манифестацију, уз бројне радионице за младе спортисте.

– Ово је прилика да се подрже наши фудбалски клубови који учествују на европским куповима, уједно и репрезентација, укључујући и женску фудбалску репрезентацију која је такође успешна. Такође је одлична прилика за децу да се играју, да им покажемо шта значи фер-плеј, да их научимо да воле свој клуб, али и да поштују противнички. Свакако, најбитнија ствар јесте да на терену виде да се сав њихов труд и рад исплати, те да поштовањем тренера, противника и људи који су око њих стекну самопоштовање и тако постану врхунски спортисти и врхунски људи – рекла је Драгана Белојевић.

Она је истакла да на овај начин показујемо да је Београд спортски град и да је из њега отишло много врхунских спортиста у свет који су нам донели много златних медаља.

– Сваки пут када је утакмица у еропским куповима, ми ћемо три дана имати овакву манифестацију током које ће деца моћи да играју и фудбал и стони фудбал, али и да уживају у другим активностима – закључила је секретарка за спорт и омладину. 

Златна одбојкашица Теодора Пушић истакла је да је Србија земља спорта, те да осим талента, рад и труд су пресудни за сваки успех. Она је такође позвала све да дођу на Трг републике.