уторак, 22. октобар 2019.

Градоначелник Радојичић поздравио запослене ЈКП „Зеленило-Београд” поводом обележавања 90 година постојања

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић заједно са директором ЈКП „Зеленилo-Београд” Слободаном Станојевићем поздравио је данас у Старом двору запослене овог предузећа на прослави јубилеја 90 година постојања фирме.

Градоначелник је честитао свим садашњим и бившим запосленима обележавање јубилеја и поручио да му је част да буде градоначелник града који има предузеће са тако дугом традицијом као што је „Зеленило”.

– Предузеће од 90 година је предузеће са много традиције, које се много развијало и које је достигло значајан ниво. Његови резултати су фасцинантни и на завидном нивоу и то смо видели и у презентацији, али то видимо и сваког дана на улицама града. Због свега тога можемо упутити само речи похвале људима који раде у „Зеленилу-Београд” – рекао је градоначелник.

Он је запосленима поручио да раде одговоран, важан и леп посао којим чине да град буде зеленији, здравији и лепши.

–Посебно ми је пажњу скренула чињеница да „Зеленило” брине о 1.330 дечјих игралишта. Само тај сегмент да уређују у двомилионском граду већ је важна и одговорна ствар. Тим уређеним игралиштима деци чине сретније детињство  и утичу на њихов развој – навео је Радојичић.

Према његовим речима мисија му је највише фокусирана да град буде зеленији и здравији за суграђане.

–Поред свих других подједнако важних сегменaта, које моји сарадници одлично и одговорно обављају, највише се залажем да град буде здравији. Свестан сам колико је инфраструктура важна и видите колико се Горан Весић залаже за тај посао и заиста га обавља добро. Моја пак усмерења су ка зеленијем граду и то са „Зеленилом” могу да учиним – рекао је он.

Градоначелник је нагласио да је циљ да се садашњих 15 одсто зелених површина Београда повећа до 2025. годоне на 25 одсто.

–У наредном периоду имаћемо много акција у које ћемо желети да укључимо грађане да заједно учинимо град зеленијим, али ту ћемо најпре морати да имамо подршку „Зеленила”.  Град Београд је увек ту за ово предузеће, да вам омогући боље услове за рад. Ваша фирма је велика заједница од чак 1.200 радника, а на нама је да вам дамо боље услове како би ви дали свој бољи допринос – рекао је он и пожелео „Зеленилу” да још много година слави и успешно послујe.

Слободан Станојевић је истакао да је, поред веома великог броја пројеката које „Зеленило” ради у Београду, најпоноснији на Парк Војводе Вука који је урађен у рекордном року за нешто више од 60 дана и који је сада у пуном капацитету коришћења.

–У року смо завршили и плато код београдског Победника на који се чекало 30 година, као и Пионирски парк. Након 58 година смо обновили Парк Пријатељства, који је понос свих запослених у  нашем предузећу. Са њим смо употпунили Парк Ушће који је т један од најлепших акве врсте у региону и овом делу Европе – рекао је Станојевић.

Он је нагласио да се данас ради на петнаестак градилишта од којих је издвојио Парк Милутина Миланковића и Парк Шумице, где се радови одвијају утврђеном динамиком и који ће ускоро бити доступни грађанима.

–Моја оцена је да је „Зеленило” израсло у једно одговорно, мобилно и одлично опремљено предузеће, које прихвата све изазове. Јако сам поносан и на то што смо кроз бројне акције укључили грађане и заједно смо у мисији за лепши, уређенији и зеленији Београд – истакао је Станојевић.

Градоначелник је са директором овог градског јавног предузећа уручио захвалнице најбољим радницима.

Догађају су присуствовали главни урбаниста Марко Стојчић, секретар за културу Иван Карл, директори београдских јавних комуналних предузећа, представници београдских општина и људи из културног и јавног живота.