уторак, 12. новембар 2019.

Веће мере безбедности у свим београдским вртићима

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас вртић „Принцеза Оливера” који је током ноћи обијен, саопштено је из овог секретаријата. 

У обијеном вртићу „Принцеза Оливера” стање је сада редовно, а ускоро ће бити повећане мере безбедности у свим београдским вртићимa.

– Спремчица је рано ујутру затекла неред у вртићу и поломљен прозор кроз који су провалници ушли. Од технике недостају само два ДВД плејера. Одмах је позвана полиција и сада је већ ситуација у вртићу нормализована – рекао је Гак и додао да је само ове године у Београду обијено десетак вртића, те да је на мети углавном техничка опрема у објектима.

Он је истакао да је неопходно увођење веће заштите имовине, као што је алармни систем, који ће ускоро бити уведен у све објекте предшколских установа, а у пројекат за повећање безбедности у вртићима Секретаријат за образовање и дечју заштиту уложиће више од 300 милиона динара

– Опрема се већ монтира. Када сви вртићи буду опремљени видео-надзором и алармима, надам се да ћемо стати на пут оваквим случајевима. Већим системом заштите решићемо овај проблем – закључио је Гак.

Приликом обиласка вртића, Гак је најавио да ће ускоро почети комплетна реконструкција вртића „Принцеза Оливера” и да је за ову инвестицију Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојио више од 30 милиона динара.