уторак, 19. новембар 2019.

Подршка Града Београда освајачу прве српске медаље у мушком теквонду

Градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић угостила је данас српског тeквoндисту Стeфaна Taкoва, који је oсвojиo злaтну мeдaљу нa Eврoпскoм првeнству зa jуниoрe одржаном у Шпанији, у кaтeгoриjи дo 73 килoгрaмa. Млади спортиста тренира у Теквондо клубу „Азија”, чији су чланови ове године освојили чак девет златних медаља, тако да је са њим у посети Градској управи био и председник и тренер сениора Предраг Ковачић.

Овом приликом, Драгана Белојевић је истакла да је ово прва европска медаља за српски мушки теквондо од распада наше некадашње земље и још један доказ да таленат не броји године.

– Стефан није само таленат, већ велики шампион. У Београду све је више шампиона у разним спортовима, посебно у борилачким. Имамо одличну сарадњу и њихови успеси додатна су мотивација да се обезбеди још више новца за спорт. Последњих година све више и више средстава се издваја, нарочито за младе, за рекреативне програме, али када се укаже прилика, помаже се и професионални спорт – рекла је она.

Градска секретарка је оценила да је Стефан нада за наш спорт јер је велика ствар то што је прво злато за Србију донео младић од седамнаест година.

Стефан Таков тренира од своје пете године, дакле већ дванаест година. Јединственост овог младића јесте што је он истовремено и јуниорски и сениорски првак државе.