уторак, 10. децембар 2019.

Потписани уговори за подршку развоја иновативних делатности

Секретар за привреду Милинко Величковић потписао је данас у просторијама Градске управе Града Београда уговоре о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера и активности за подршку развоја иновативних делатности и самозапошљавања, са пет изабраних корисника средстава. Корисници су изабрани на јавном конкурсу за доделу средстава током ове године, а уговоре са корисницима у име Научнотехнолошког парка Београд потписала је и в. д. ове установе Гордана Даниловић Грковић.

Величковић је подсетио да се овај програм спроводи већ четврту годину заредом у оквиру Акционог плана за запошљавање града Београда, са циљем јачања капацитета пословне инфраструктуре у области ИТ индустрије.

– Право на доделу средстава имала су незапослена лица са стеченим високим образовањем и иновативном бизнис идејом, а све ради подршке самозапошљавању, развоју иновативних и високотехнолошких производа, услуга и процеса, као и повећања конкурентских способности привредних субјеката и укључивања у међународне тржишне токове. Конкурсом је подржано пет корисника за покриће трошкова инфраструктурних и стручних услуга које пружа Научнотехнолошки парк Београд – истакао је Милинко Величковић.

Уговори су потписани с представницима фирми: „Algi ox”, „Life game”, „Virtuality”, „Peki x class pro” и „Basketball science 3D”.