уторак, 10. децембар 2019.

Мобилна апликација „Cultural places” за посету Београдској тврђави

Нова, унапређена мобилна апликација „Cultural places” за посету Београдској тврђави представљена је данас и од сада је доступна свим корисницима „паметних” телефона, нудећи најсавременији начин упознавања са историјом и споменичким наслеђем, саопштено је из ЈП „Београдска тврађава”.

Мобилна апликација обезбеђује разноврстан и свеобухватан начин информисања о значају културног наслеђа Београдске тврђаве, те ће посетиоци на једноставан и брз начин бити упознати са занимљивим причама о 29 локација на тврђави. 

Осим фотографија и текстова о значајним местима на тврђави и историјским подацима, апликација нуди и аудио-записе.

Све представљене тачке подељене су у три сегмента (баш као и сам комплекс) ради лакшег сналажења, и то на Горњи град, Доњи град и парк Калемегдан.

На овај начин се скреће пажња на све објекте, лакше се проналазе на простору Београдске тврђаве помоћу дигиталних мапа на платформи, а сам садржај је доступан како домаћим тако и страним посетиоцима. 

Апликација је доступна на шест језика: српски, енглески, немачки, руски, кинески и турски. 

Сваки посетилац може лако преузети мобилну презентацију са апликација Google play или App Store и на тај начин себи обезбедити бесплатан аудио-водич за Београдску тврђаву.