понедељак, 27. јануар 2020.

Никодијевић присуствовао Савиндану у Спортској гимназији

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић присуствовао је данас обележавању школске славе Свети Сава у Спортској гимназији – Београд, чији је домаћин био и подсекретар за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић.

Никодијевић је директору, професорима и ђацима ове школе честитао школску славу и захвалио им на посвећености и љубави према деци, а што је пресудно за овај посао.

– Изузетно ми је драго што смо данас овде, јер сам и ја био ученик Спортске гимназије и за њу ме вежу веома лепе успомене. После деценија сељења и боравка у другим образовним установама, коначно смо успели да нађемо зграду која ће бити намењена само овој гимназији. Србија је земља спорта и зато ова школа у образовном систему заузима посебно место. Ово је једина државна Спортска гимназија од Суботице до Врања и похађао ју је велики број данас успешних спортиста – рекао је Никодијевић и додао да се и данас у њој налазе будући шампиони.

Он је додао да је обавеза да се деци ове гимназије обезбеде добри услови за квалитетно образовање, али на начин да се не угрози њихова спортска каријера.

– Задатак ове школе је да и онима који се не остваре као врхунски спортисти омогући да наставе даље школовање и постану успешни људи. Град Београд има велика улагања, а посебно када су у питању основне и средње школе. У току је израда пројекта за реконструкцију, након чега ће уследити и адаптација ове школе, за шта је Град обезбедио више од 51 милион динара за ову годину. Када говоримо о спортској гимназији, неопходно је да се направи кантина за ученике, јер је исхрана веома важан сегмент у развоју свих спортиста. Ове године смо за образовање и дечју заштиту издвојили рекордних 24,5 милијарди динара јер водимо рачуна о више од 250 хиљада деце на територији града Београда – казао је Никодијевић и додао да је за инвестиционо и текуће одржавање основних и средњих школа на територији града издвојено више од 1,237 милијарди динара.

Он је нагласио да је циљ Града Београда да се деци, било да долазе из ужег градског језгра или удаљених делова града, омогући подједнако квалитетна настава, те да је образовање на високом нивоу захваљујући крупним корацима и улагањима у ову област.

Директорка Спортске гимназије Иванка Ковачевић истакла је да је ово специфична школа јер одгаја спортисте и учи их вредностима које свако треба да има.

– После добијања зграде, тренутно смо у планирању реконструкције, а пројекат за исту је већ у изради. Уследиће потом и реконструкција школске зграде, тако да ће спортисти у нашој земљи најзад имати школу по својој мери – рекла је Иванка Ковачевић.

Напомена: Видео-прилог са догађаја можете преузети на веб-сајту: www.infobiro.tv